LEKKER BEZIG PIK!


29 januari 2019

 

Ik werd hondsdol toen ik hoorde dat mijn vrienden een "oud" huis hadden gekocht waaraan redelijk veel gebeuren moet. Want, als er ergens geklust moet worden, dan ben ik er graag bij!!!

Vroeg opstaan, je oude kloffie aan, koffie drinken, en dan strippen die handel! De hele dag lekker je vieze handen af smeren aan je oude broek, alle troep ongegeneerd op de grond smijten, beuken met beitels en hamers, en elkaar aanmoedigen. Lekker bezig PIK!

Nou! Daarvoor steek ik graag mijn handen uit de mouwen!


Uiteraard mocht ik mij als eerste over de koffie ontfermen, weliswaar een oud koffie apparaat met filter koffie maar hey, het smaakt toch net even wat lekkerder als je weet dat het van een echte Barista afkomstig is ;-)

Met allemaal een heerlijke cappuccino in de hand, krijgen wij "het klusteam" eerst een uitgebreide rondleiding door en om het huis. Echt overal zit behang en alles moet eraf. Ik heb werkelijk waar nog nooit zoveel behang gezien in 1 woning. Het huis is prachtig, maar wat ze ermee van plan zijn, dat wordt echt een parel! De nieuwe eigenaar verteld euforish hoe blij hij is over zijn  eigen oprit, en ontdekt bij elk rondje weer nieuwe dingen. Heerlijk om naar te kijken! Hou die euforie vast, over een jaar is dit enorme vrijstaande huis normaal voor je... Roep ik!


Drie flinke units van stoomapparaten zijn gehuurd om de klus te klaren. Let'get this party started! Om de apparaten een handje te helpen met opwarmen, wordt er op voorhand al heel heet water in gegooid. Slimme actie! Die zijn zo heet...  Op het apparaat staat namelijk dat het wel 60 tot 80 minuten kan duren alvorens de apparaten op temperatuur van stomen zijn. We beginnen vast met krabben maar na enige tijd nog geen stoom... Raar... Hij is wel heet... Ja duh er zit ook heet water in... Weet je wat we nemen nog een bakkie en daarna moeten ze het wel doen... Zo gezegd zo gedaan, maar na dat bakkie nog steeds geen stoom... Nog maar eens de gebruiksaanwijzing lezen, een aflevering van Buurman en Buurman is er niks bij... met enige frustratie wordt toch uiteindelijk de Gamma gebeld voor advies. Ondertussen trekt 1 van ons de stekker er nog eens uit en ontdekt dat het geen geaard stopcontact is... OMG! zal dat het zijn?? WTF!! HAHAHA! Ok, dit geintje heeft ons dus 2 uur tijd gekost voordat we eindelijk goed aan de slag konden... Leermomentje!


Bloed, zweet, buikpijn en  tranen van het lachen. Alle lichamelijke klachten die wij hieraan gaan over houden zorgen juist voor nog meer "verbroedering" onder elkaar. Ben niet voor niks one of the guys natuurlijk ;-) 
Stomen, steken, trekken, stomen, steken, trekken, met een lekker muziekje op de achtergrond voelt het aan als een oefening op therapeutische basis. Verstand op nul en beuken. De komende uren is dit mijn enige functie in het leven. Ik vraag mij op een gegeven moment af of mijn werkhouding wel door de beugel kan volgens het regelement van de Arbowet en ondertussen verbaas ik mij over de flexibiliteit die ik bezit vanwege mijn onmogelijke houding. 


Tijdens deze bezigheid stel ik mezelf de vraag waarom ik klussen toch zo leuk vind. Ik heb het al zodra ik in een bouwmarkt kom en de geur van gezaagd hout ruik... Die geur doet mij altijd denken aan mijn vader. In mijn beleving was mijn vader vroeger altijd hout aan het zagen, elke klus in huis deed hij zelf, en mee naar de bouwmarkt was voor mij echt een uitje! Heerlijk rondstruinend in de Gamma of de Praxis liep ik alle rijen stuk voor stuk af. Voor mijn leeftijd destijds was mijn kennis voor afvoerpijpen, accuboormachines, decoupeerzagen, spijkers, schroeven en moertjes redelijk groot. Handig voor mijn vader want ik kon hem daardoor alles aangeven tijdens het klussen. Ik stond er altijd bij te kijken, en als het af was riep ik mijn moeder. Zij was dan blij dat de klus geklaard was en trots op mijn vader. En dat is gelijk de reden waarom ik klussen zo leuk vind. Je knapt iets op en mensen worden daar blij van.


Natuurlijk gaat het ook wel eens mis... Mijn eerste voorval weet ik nog goed. Mijn vader was met een oude plank bezig. Die plank lag plat op de grond en bezette nogal een flink deel van de slaapkamer. Net zoals de meeste kinderen dat ongetwijfeld zouden doen, ging ik erop lopen. Alleen ik deed dat met blote voetjes. Er zaten her en der wat spijkers ingeslagen dus leuk om te ontwijken. Met mijn la la la la laaaa houding had mijn vader al een paar keer gewaarschuwd voor de spijkers die uitstaken. En je raadt het natuurlijk al.. Ik ga er op eentje staan. Gespietst aan de plank met mijn blote voet. Nu weet ik hoe de Here Jezus zich heeft gevoeld met Pasen. Paniek alom! Mijn moeder boos op mijn vader, ik huilen, bloed op de plank,  1 grote CHAOS!


Het appartement waar ik nu in woon was nieuwbouw. Mijn lieve ex vriend Elmer kreeg dit huis toegewezen en Jaidy en ik gingen bij hem inwonen. Deze lieve man was niet echt een klusser... Kon nog geen lamp vervangen. (inmiddels wel want dat heb ik hem geleerd) Schilderen kon hij wel dus dat was zijn taak. Ik wilde een plankje ophangen in Jaidy haar kamer, en deze bewuste muur waar het plankje moest komen grenst aan de keuken. Ik had de boormachine van mijn vader geleend en op een vrije middag toen ik alleen thuis was begon ik te boren. Op de een of andere manier lukte het niet dus ik begon aan wat knopjes te draaien en te drukken. Ik begin nog eens, en met grof geweld boor ik zo een gat in de muur! Ik trek de boormachine terug en ineens kijk ik dwars door de muur de keuken in. Aan mijn kant het juiste gaatje maar in de keuken was een heel stuk ter grootte van mijn hand uit de muur gebeukt. OMG! Wat nu? Ik wilde perse die plank ophangen dus er moest nog een gaatje in. ongeduldig dat ik ben ook het tweede gat op deze manier geboord met als gevolg twee flinke gaten in de muur van de keuken. Fotootje gemaakt en naar mijn toenmalige vriend toegestuurd... SCHAT! Ik ben aan het klussen! Heb per ongeluk de klopboor gebruikt voor een tussenmuur en nu hebben wij twee kijkgaten. Hij was natuurlijk not amused. Maar ik heb ook wel geleerd dat je beter iets tijdens werktijden kan zeggen, dan zijn ze tenminste een beetje afgekoeld als ze thuis komen en je verteld het dan. Anders krijg je de volle laag in je gezicht. Want als iemand perfectionistisch is dan is hij het wel. Hij kan zo balen als een randje niet goed geplakt is of je per ongeluk een beetje bent uitgeschoten met de verf. Laat staan twee flinke gaten in de muur. De brokken die los kwamen waren nog redelijk intact, dus met wat kit heb ik de brokken terug geplakt. Op feestjes of etentjes deed dit verhaal het natuurlijk erg goed want wij konden de schade nog laten zien aan iedereen. Inmiddels is de muur al opnieuw geschilderd en hangt er een plankje voor. De relatie is al enige tijd voorbij en mijn huis was binnen een maand helemaal naar eigen smaak ingericht en af. Mijn ex vriend daar in tegen woont al bijna anderhalf jaar in zijn nieuwe huis en het is nog lang niet af. Ik bied maandelijks aan om te komen helpen maar ik denk dat hij dit voorval nog niet is vergeten en het stiekem niet meer aandurft met mij...


Deze vrienden denken daar gelukkig anders over, en ben ik de komende maanden vast nog wel even zoet met hier en daar een klus in hun prachtige huis. Ongelukjes liggen nou eenmaal op de loer tijdens het klussen, maar niet bang zijn en gewoon aanpakken. En maak je een fout, jammer dan. Er is altijd wel een oplossing!


Dit is hun voor altijd droomhuis en hoe leuk dat ik ze mag helpen om deze droom te verwezenlijken. Zij blij ik blij.  En als het dan helemaal af is, en wij op zondagmiddag na een lange boswandeling om de openhaard zitten met een heerlijk wijntje,  kunnen wij lachen om die stoomapparaten in een niet geaard stopcontact...

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Saskia
7 maanden geleden

Ah wat mooi en lief geschreven Lin💕
Wij zijn bijzonder blij met jouw goede hulp. En zeker weten voor die laatste alinea doen we het allemaal! Tot snel ouwe klusser a me xxxxx


Hoe overleef ik mijn plankenkoorts...


14 januari 2019

 

Ik zit al een tijdje naar mijn scherm te staren... Hoe verwoord ik mijn plankenkoorts, want ik wel er toch iets over kwijt... Uiteindelijk besluit ik maar gewoon te gaan schrijven.  Want ja, erover nadenken of gewoon doen zijn toch 2 totaal verschillende bezigheden.  En nu ik het aan het doen ben heb ik eigenlijk gelijk al antwoord op hoe ik deze plankenkoorts overleef. Gewoon doen!

 

Ja mensen... Plankenkoorts... IK! Deze website is nog net geen maand in de lucht en ik zit al op meer dan 1000 bezoekers. Dit had ik echt nooit verwacht! Enthousiasme en angst schieten door mij heen als 2 hele tegenstrijdige gevoelens. Waar ga ik in Godsnaam iedereen mee boeien dit komende jaar? En het volgende moment denk ik; Ja boeie! Dat zie je dan wel weer! Ga op avontuur en leef! Dan komen die verhalen vanzelf wel... Ja, je hebt gelijk, zegt mijn angstige ik tegen de enthousiaste ik. En dan borrelen er ineens wat quotes naar boven die ik op Pinterest heb geleerd. "If it's both terrifying and amazing then you should definitely pursue it." of  "A goal should scare you a little & excite you A LOT." Spijker op zijn kop material! 

 

O man ik heb al zoveel wijsheden geleerd van quotes. Sterker nog! Ik heb ooit zelf ook eens een quote verzonnen. Mijn quote is... "Een dag niet gemorst is een dag niet geleefd" In mijn beroep is morsen nogal een dagelijks voorval, en deze quote geeft daar in mijn optiek een hele positieve draai aan. Voor zowel mij, mijn collega's of de mensen die een drankje komen halen en de beker per ongeluk omstoten. Want ja, dat komt ook wel eens voor. Deze mensen schamen zich rot natuurlijk, maar mijn quote verzacht die schaamte in no time! Hahaha, wordt er wat na gegrinnikt, en ze gaan met een enigszins positief gevoel de dag verder tegemoet. Maar dat terzijde…

 

 

Uiteindelijk was het mij hier allemaal om te doen! Deze uitdaging! En een uitdaging zou geen uitdaging zijn als het je niet beangstigt. 

 

 "Be afraid and DO IT anyway" 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Andy
7 maanden geleden

Waar blijft de nieuwe blog 🤷🏻‍♂️ Leuk om te lezen en goede herinneringen uit M’Broek. Allemaal meegemaakt maar nu komt het weer bovendrijven😄

Life is a Catwalk.nl
7 maanden geleden

Stap 1 is gewoon doen! Lekker beginnen, rustig aan opbouwen. Ik blog soms heel lang niet omdat ik er gewoon geen tijd voor heb, maar het is ook iets wat ik leuk moet blijven vinden en niet omdat het moet. Dus keep the spirit girl!


Music was my first love....


6 januari 2019

 

Eigenlijk kan ik niet omschrijven wat muziek met mij doet. Er ontstaat iets magisch! Het is net als de liefde, je voelt van alles maar het valt niet in woorden uit te drukken. Mijn liefde voor muziek begon al heel vroeg. Mijn ouders hadden altijd muziek op staan. Als er een bepaald nummer op de radio kwam, stond ik al te wiebelen in mijn box, hopend dat mijn moeder mij op zou pakken en  mij door de hele kamer liet zwieren. Zij vertelde mij dat er geen houden aan was, ik gooide mijn kleine lijfje alle kanten op in haar armen op de maat van de muziek.


Je zou het vast niet zeggen, maar ik kom nog uit het tijdperk van de platenspeler. Als klein kind een lastig werkje om een plaat aan te zetten en proberen niet de naald te vernaggelen. Angstzweet in je nek als je een kras op de plaat zou maken, en het geluid wat vrij komt bij een verkeerde beweging is nog erger dan een paar nagels over een krijtbord. De vreugde was dan ook heel groot toen wij een stereotoren kregen met cassettedeck.                                                                           

Ik werd 9 toen ik mijn allereerste cassettebandje kreeg. Het album Cuts Both Ways van Gloria Estefan, inclusief de lyrics, grijs gedraaid! Al die liedjes gaan over de liefde. Maar wat weet je nou van de liefde als 9 jarig meisje. Ik zong de teksten als Your love is bad for me veilloos mee, maar jaren later en ervaringen rijker voel je pas echt wat ze zingt. Erkenning en herkenning in zijn puurste vorm.


Ik groeide op als nakomertje met drie oudere broers. Ze hadden alle drie een andere muziekstijl. Moet je eens voorstellen het jaar 1990, op de 1e verdieping, drie slaapkamers, achter deur nummer 1; Daar gaat ze van Clouseau, achter deur nummer 2;  Come as you are van Nirvana en last but not least achter deur nummer 3; The Power van Snap. Zoek ze nu eens voor de gein alle drie op en luister ze op deze volgorde af... Want er is maar 1 deur die mijn voorkeur heeft! Ondertussen luister ik ook alle nummers en staak ik even het schrijven om te dansen! Dat Snap je vast wel ;-) Welke mijn voorkeur heeft is vast wel duidelijk!!!! DUH!!! I've got the power! Een zin die je gelijk stoer doet voelen en een ritme die je automatisch uitdaagt om op te bewegen.


Niet lang daarna mocht ik als 11 jarig meisje met mijn buurkinderen mee naar de kinderdisco, Alcatraz naast het treinstation in Maarssenbroek. Wat een jeugdherinnering is dat zeg! Daar leefde ik voor! Ik zie mezelf nog HipHop les krijgen van de stoere jongens in de speeltuin. Om jezelf nog beter voor te bereiden had je natuurlijk die muziek nodig. De top 40 werd wekelijks opnieuw opgenomen op je casettebandje. Op de pauzeknop drukken als de reclame kwam en balen als je het bandje om moest draaien tijdens je favoriete nummer. Schriften met songlyrics schreef ik vol om de nummers maar enigszins mee te kunnen zingen. Wat een tijd zat er in, dagenlang zoet mee. liedje opzetten, de eerste zin luisteren op pauze, opschrijven, en weer door. Verstond je het niet weer terugspoelen en ga zo maar door! Het is zooooo OLDSKOOL!!! Ik zat laatst in de trein en ontdekte het nieuwe nummer van Sam Smith Fire on Fire, google lyrics en voila! Top! Wat een evolutie hebben we in die tussentijd doorgemaakt. ongelofelijk. Hoeveel hobby's had ik extra kunnen hebben in die tijd. Meine gute!


Over de trein gesproken....


Misschien is het omdat ik vlakbij een treinspoor ben opgegroeid maar zodra ik die melodie van een trein hoor ben ik meestal om. Donna Summer is zeker de aanstichter want haar nummer I feel love is one hell of a train! En het blijft in zoveel elektronische muziek terugkomen door al die jaren heen. Mocht je geen idee hebben waar ik het over heb, wat ik me nauwelijks kan voorstellen eigenlijk dan zou je de volgende nummers eens op kunnen zetten om te begrijpen wat ik bedoel... I feel love van Donna Summer (1977) Greece2000 van Three drives on a vinyl (1997) Do you see the light van Snap (2003) Nova van Tale of us (2018)


In 1996 werd mijn liefde voor Trance geboren, Children van Robert Miles maakte zoveel bij mij los, ik zweefde er op weg. Toen ik de Get down in Utrecht ging verruilen voor discotheken in Amsterdam kwam ik het hele weekend niet meer thuis. Vriendschappen ontstonden vanwege dezelfde liefde voor muziek. Een connectie die een hele sterke verbondenheid weergeeft in mijn beleving. Mixjes werden gemaakt en gebrand op cd's door vrienden en als er een specifiek nummer werd gedraaid in de club zag je de hele vriendengroep vanuit alle hoeken en gaten naar de dansvloer rennen om met elkaar dat nummer te beleven. It, Marcanti, Lexion, Escape, was elk weekend ons thuis.


Als je wat ouder wordt en er zijn kinderen in het spel ga je wat minder vaak op pad. Je spreekt thuis af met vrienden voor een hapje en een drankje en muziek speelt ook hierin een grote rol.  De hele avond zoet met om de beurt een liedje opzetten. Elk nieuw liedje wat opgezet wordt verwijst op de een of andere manier weer naar een ander nummer. Nummers waar je jaren niet aan gedacht hebt en ineens te binnen schieten. Heerlijk vind ik dat! Het samenspel wat je met elkaar hebt en het genot wat iedereen beleefd bij het horen van oude en nieuwe nummers. Van guilty pleasures tot ballads naar soul, alles komt aan bod wat je maar te binnen schiet. Voor mij waardevolle momenten.


Sinds ik single ben ga ik weer wat vaker op stap, en heb mede hierdoor het afgelopen jaar ook nieuwe vriendschappen opgebouwd waarin muziek centraal staat. Mixjes, nummertjes, of hele playlisten worden over en weer geappt en opgeslagen. Shazam wat een uitvinding! Een half jaar geleden hoorde ik op Thuishaven een nummer van De Sluwe Vos, shazam erbij gepakt geen hit, KUT! Nummer opgenomen om thuis verder uit te zoeken. Tot mijn verbazing een paar dagen later een filmpje met dat nummer op Instagram. Maar zonder naam van de track. Naar vrienden gestuurd, ken jij dit nummer?? Maar ook zonder resultaat. En ja hoor vlak voor kerst komt De Sluwe Vos met een announcement over dit specifieke nummer. De release is eind januari maar wat een kerstkadootje! Al een half jaar op zoek en nu werdt het eindelijk beloond. Vrienden op de hoogte gesteld over dit heugelijke feit. Nog geen week later hoort een vriend dit nummer op Awakenings en appt mij. Lin, dit is toch dat nummer?? Heeeeerlijk! Daar wordt ik nou blij van. (De Sluwe Vos Never know)


En hoe bijzonder als iemand je een nummer stuurt en zegt, Lin dit is echt een nummertje voor jou! Of, Wat vind je van deze? Spotify is wat dat betreft zo een uitvinding! Ook aan de uitvinder daarvoor een hele diepe buiging! Muziek is oneindig en zolang dat ik leef zal dat 1 van mijn grootste liefdes blijven. En ik hoop dat we met z'n allen nooit uigedanst raken, en dat we zolang het kan over en weer onze nieuw ontdekte nummers blijven delen. Al die nummers waar wij zo enthousiast van worden. 


LIFEGOAL!!!!

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Sebastiaan
7 maanden geleden

Genieten. Echt een heerlijk stuk!!

Henk
8 maanden geleden

Heeeeeel herkenbaar!

I've got the power is GOUD!

Leuk geschreven Lin!

Zus
8 maanden geleden

Trots op je schat! Je bent een natuurtalent ♥️ wederom erg leuk geschreven! Super mooi te zien wat een ontwikkeling jij doormaakt op alle fronten , en dat allemaal op jouw eigen manier ! Jouw pad! Altijd fijn om met jou een dansje te doen 😘🤗

Tassie
8 maanden geleden

I share this love with you ♥️

Peetie
8 maanden geleden

Herkenbaar lieffie. Goed verwoord ook! Music was my first Love. xxx


Klaar voor de start...


31 december 2018

 

Met nog maar enkele uren op de klok voordat het nieuwe jaar proostend ingeluid wordt, worden de laatste boodschappen in huis gehaald en het huis weer feestelijk aangekleed. De bubbels liggen koud en de oliebollen worden vers gebakken. Ingrediënten die onmiskenbaar zijn voor een traditionele oudejaarsavond. Ik denk dat menigeen op deze dag het hele jaar de revue laat passeren. De mooie momenten, de moeilijke momenten, mensen die in je leven zijn gekomen of die je juist hebt moeten loslaten. Dingen waar je dit jaar aan bent begonnen, of juist mee bent gestopt... Hoe dan ook er zullen hoogte en dieptepunten zijn geweest afgelopen jaar waar je op teert en van hebt geleerd. De voornemens om het komende jaar er helemaal voor te gaan worden gesmeed in je hoofd. Meer sporten en gezonder leven staan ongetwijfeld in de top 3. De abonnementen bij de sportschool worden weer afgesloten en iedereen gaat vol aan de bak. De alcohol laten mensen de eerste weken staan, er is immers al genoeg door je lijf gegaan met al die kerstborrels. We zijn helemaal uitgemolken door deze feestdagen en na 1 januari kan je geen oliebol en druppel alcohol meer zien. Een voornemen die de eerste dagen dus goed vol te houden is.

 

Ik heb nog nooit een voornemen een heel jaar volgehouden, maar ik weet nu dat het voornemens zijn geweest die nooit bij mij hebben gepast en daarom ook niet vol te houden waren. Ik ben nu ook van mening dat als je een voornemen hebt, je daar voor meer dan 100% achter moet staan, dan sta je al 1-0 voor. Deze blog bijvoorbeeld. Ik heb er onwijs veel zin in en ben super gemotiveerd om mezelf te motiveren. En daar gaat het om, iets voor jezelf doen en daar voldoening uit halen. Als je nu al zin moet maken om dat voornemen vol te houden, schrap 'm dan nu direct van je lijst. Gedoemd te mislukken en je hebt al gelijk een slechte start van het nieuwe jaar. Doe dat jezelf niet aan en zoek iets anders waar je wel zin in hebt! Je vult je leven zelf in, zorg dan dat het gevuld is met leuke dingen! 

 

Wat nog een traditionele manier is om het nieuwe jaar in te luiden is het afsteken van vuurwerk. Vroeger werd geloofd dat hier demonen en kwade geesten mee werden verjaagd. Een angstaanjagend tafereel voor de meeste dieren en een aanslag op het milieu in dit tijdperk als je het mij vraagt. Politie, brandweer en ambulancepersoneel staan paraat voor de drukste nacht van het jaar en geloof mij, deze mensen beginnen het jaar al gelijk met trauma's door de ellende die zij gaan meemaken deze nacht. Iets waar je waarschijnlijk niet bij stil staat als je voorbereidingen treft voor een gezellige avond. Als Nederland er voor zou kiezen om vuurwerkshows te organiseren en het particuliere gebruik af te schaffen zou dat een hoop ellende tegen gaan, zoals onze veiligheid, maar ook voor het welzijn van onze dieren en dan nog maar niet te spreken over al die milieuvervuiling. Als je een beetje verstand hebt ruim je je eigen troep op. Een hoop mensen laten het liggen, en we leven in Nederland dus 90% kans dat het regent en dan liggen al die resten vuurwerk als een vieze drab op straat. Treuriger kan het niet!

 

Als ik al 1 iemand bewust kan maken vandaag die zijn of haar vuurwerk opruimt, of beter nog geen vuurwerk afsteekt, ben ik al blij... :-) Maar bovenal, geniet van de avond met al je dierbaren en doe voorzichtig!

 

Ik wens iedereen een mooi, gezond, liefdevol en bewust 2019 toe,

met heel veel leuke feestjes en goeie muziek en waarin al je dromen mogen uitkomen.

Wees lief voor jezelf, voor elkaar en voor onze mooie wereld!

HAPPY NEW YEAR!!

Veel liefs!!

Linda

 

 

 


Aanpakken zonder plan van aanpak...


18 december 2018

 

Wauw!!! Wat een overweldigende leuke en lieve reacties allemaal!! En al bijna 300 views in 1 dag!! Dank jullie wel!! Ik ben zo blij!! Ongelofelijk!

 

Over ongelofelijk gesproken... Ik ben ook echt ongelofelijk, ongelofelijk stom! Nou ja stom...         Ik knal klakkeloos die website op social media en binnen 24 uur kom ik erachter dat daar een hele leuke tool voor is.    

Super irritant dat ik mezelf dan de tijd niet gun om er eens goed naar te kijken. Het is typisch een Linda actie, aanpakken zonder plan van aanpak.

Vaak gaat het goed, anders had ik er ongetwijfeld al wel van geleerd, maar dit is een moment dat ik me dan een beetje voor mezelf schaam.

Deze aanpak heb ik ook met een bouwpakket. Ik gooi de doos in de woonkamer, haal alles uit de verpakking en stort mij op de materialen zonder de gebruiksaanwijzing te lezen. Met een beetje logica kom je een eind, en zeg nou eerlijk, sommige gebruiksaanwijzingen zijn zo slecht omschreven of getekend dat je er juist geen wijs uit wordt.

Afijn! Ik kan mezelf dan wel voor mijn kop slaan dat ik zo overhaast ben, want het gaat ook wel eens gigantisch mis. Nu valt dit dan wel mee maar toch...  Ik kan dan echt even een paar minuten flink balen! Ik bedenk me dan dat ik al mijn hele leven met deze eigenschap te maken heb, en ik er waarschijnlijk ook nooit van af zal komen.  Het is mijn enthousiasme die mij op de een of andere manier chaotisch maakt, zo chaotisch dat ik al 2.5 uur thuis ben en er net achter kom dat ik de boodschappen nog niet had uitgepakt. Zo enthousiast ben ik! En Lomp! Gelukkig is die enthousiasme mijn drijfveer om niet op te geven... Wat dat betreft moet ik er dan wel weer erg om lachen dat ik zo lekker enthousiast, lomp en chaotisch ben.