Ons 10 jarig jubileum!


4 april 2019

 

Ik scrol door mijn foto’s van de afgelopen 10 jaar en een warme gloed omringt mijn hart. Wat ben ik toch een bofkont! En wat maak jij mij een gezegend mens. Elke dag met jou is een groot feest en deze maand vieren wij ons 10 jarig jubileum samen. Jij jouw 10e verjaardag en ik dat ik al 10 jaar jouw trotse moeder mag zijn.

 

Als ik al denk aan de bevalling moet ik al lachen. Want jij gekke meid kwam niet op de normale manier, maar met een stuit. Jouw kontje zag als eerste het daglicht en je was er nog niet helemaal uit of je begon al te poepen. Toen ook de rest van jouw lichaampje het daglicht zag en ik je voor het allereerst mocht bewonderen was het liefde op het eerste gezicht! Wat ben je mooi! 

Die stuit was een voorbode voor jouw persoonlijkheid, dat kan niet anders, want scheetjes laten kan jij als de beste en elk scheetje uit jouw kontje is keer op keer een kunstwerk! Als wij samen op de bank zitten en er floept er weer 1 uit kijk je mij met een gelukzalig en ondeugende blik aan. 

Toen je nog maar net kon lopen en het was bedtijd dan had ik de traditie om je even in je nakie te laten rennen door het huis. Nakie lopen! Nakie lopen! Riep je dan met de grootste pret! Prachtig vond je het! Dan snel je luier om, rompertje aan, slaapzak in, je laatste papfles, knuffelen en dan naar bed. Ook de Lambada vond jij een prachtig liedje en samen zwierden wij uren lang samen op de muziek door de woonkamer heen. Dat zijn maar een paar van die dagelijkse momentjes die ik tot op de dag van vandaag koester. 

Er was eens een keer dat ik de gordijnen open deed met jou op mijn arm en het regende. Bah wat een vies weer zei ik waarop jij zei; mama schoonmaken? Wat heb ik hierom moeten lachen! Iets wat ik ook nooit meer zal vergeten. Toen was je al hilarisch en gevat en pas 1.5 jaar oud. 

Bij opa en oma en dan vooral bij opa, krijg jij alles maar dan ook echt alles voor elkaar! Geen vraag is hun te gek. Van Elsa jurken naaien tot waf ophalen als je die weer eens was vergeten. Waffie jouw allerbeste vriendin! Tot op de dag vandaag zit ze op jouw schoot. Zonder neus en zonder ogen want die zijn inmiddels versleten van het knuffelen.  

IJsjes eten doe jij het liefst,  zelfs als het -10 is buiten. Koekjes komen op de 2e plek en daarna chocola. Maar pannenkoeken daar kunnen wij jou voor wakker maken. Jouw geheime recept met opa maak je dan ook jaren al helemaal zelf. Welke moeder met een kind van 9 komt thuis en dan staan de pannenkoeken al op tafel. Jij kan dat gewoon! 

 

Elke avond als ik je naar bed breng en ik doe de deur dicht dan roep ik Love you!! Intussen is het al jaren uitgegroeid naar de volgende riedel...

M:Love you!

J:Love you more!

M:Love you the most!

J:Love you more than the most!

M:Love you more than the most of everything!

J:Love you more than the most of everything everything everything!

M:Love you Jaidy!!

J:Love you more mama!

M:Slaap lekker Jaidy!!! 

En ik weet dat er over niet al te lange tijd een moment gaat komen dat je zelf naar bed gaat en ik je geen kus meer hoef te komen geven. Ik hoop dat je dat nog zo lang mogelijk uitstelt voor mij... ;-)

 

Echt kattenkwaad uithalen doe je niet, wellicht als je straks gaat puberen. Maar als jij echt zo op mij lijkt  zoals je al doet hoef ik mij niet echt zorgen te maken en weet jij wat goed en fout is. De enige keer dat ik op moest treden was toen je had gelogen of je je broodje wel op had. Zo snel kon jij je bordje nooit leeg hebben. Maar je hield voet bij stuk, dat broodje had je echt op! Toch vond ik ineens een broodje onder de bank. Mijn hart brak! En 5 seconden onder een koude douche was het gevolg. Dat was de eerste en tot nu toe de laatste keer dat ik zo tegen je op moest treden. Arm kind! Ik hoefde maar te dreigen met een koude douche en die ogen sprongen open! Trauma!! 

 

Jij en ik zijn twee handen op 1 buik. Jouw humor is nog leuker dan de mijne en als jij weer eens je moppentrommel tevoorschijn haalt, brul ik het uit van plezier. Sinds kort ben ik dan ook toegelaten tot jouw TikTok en mag ik jouw choreografie uitvoeren in de videoclips. Je wordt dan boos als ik per ongeluk wat extra bewegingen maak... Maar lieve schat, jouw moeder kleurt nou eenmaal niet binnen de lijntjes. Sorry!!! Ik ga beter mijn best doen! Beloofd! 

 

Lieve Jaidy , wat ben jij een mooi mens. Je waait met gemak met alle winden mee, zonder jezelf te verliezen. En wat een liefde ontvangt deze wereld van jou! Grote of kleine mensen jij kan met iedereen overweg. Jij gaat het ver schoppen jonge dame en ik ben nu al super trots op hoe jij in dit leven staat. Heel bewust, misschien wel te bewust voor jouw leeftijd. Maar eigenlijk maakt juist dat jou ook zo ontzettend bijzonder. 

 

Nog 20 nachtjes dan is het zo ver! Ons jubileum! Dat gaan wij samen vieren op grote hoogtes in Walibi!!! Super veel zin in!!! 

Bedankt lieve meid dat jij in mijn leven bent! De liefde die ik voor jou voel is met geen woord te beschrijven en groeit nog elke dag!

 

Ik hou van jou!

 

Heel veel liefs,

Je moeder  

 


Reactie plaatsen

Reacties

Henk
4 maanden geleden

Zo liefffffffff!!!!!!!!!!!!!!! <3